• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

Д-р В. Даскалов

Акушер-гинеколог

Д-р Васил Даскалов е акушер-гинеколог в Ню Лайф Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив.
Като специалист има научни интереси в областта на профилактиката на репродуктивното здраве, диагностиката и лечението стерилитета, перинаталната медицина, феталната анатомия, както в проследяване на рискова бременност.

 

Завършва Медицинския университет в Пловдив през 1988 г. Има призната специалност по акушерство и гинекология от 1997 г.

 

Преминал е през редица следдипломни квалификационни курсове у нас и в чужбина по ендоскопска гинекологична хирургия, 3D/4D ултразвукова диагностика в акушерството и гинекологията, фетална медицина, екстракция на стволови клетки по директиви 2006/17/EU и 2004/23/EU, IVF техники и др. Участвал е в наши и международни конгреси и форуми.

 

От 2007 г. работи като акушер-гинеколог в СБАЛАГ Селена, Пловдив.
През 2012 г. създава и ръководи Център по репродуктивно здраве “Д-р Васил Даскалов” в Пловдив. Трудовата му биография започва в АГ отделение в МБАЛ Д-р Братан Шукеров в Смолян. Работил е две години в родилно отделение в Тобрук-Либия. В Пловдив е работил в МБАЛ „Торакс“, МБАЛ „Медикус Алфа“ и в МЦ “Надежда репродуктив Пловдив“.

 

Д-р Васил Даскалов работи активно с пациентските организации. Носител е на Плакет за подкрепа към сдружение „Зачатие“ и на благодарствен лист за ежегодното му участие в „Ден на репродуктивното здраве“ за периода 2006-2014 г. на същата неправителствена организация, на сертификат за лектор на Първия форум за бременност, раждане и детско здраве към puls.bg, на грамота „Бяла лястовица“ на фондация Надежда срещу СПИН, удостоен е в инициативата на в. „24 часа“ „Лекарите, на които вярваме“.

 

BACK