• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

П. Димитрова

Ембриолог

Пламена Димитрова е ембриолог в Ню Лайф Специализиран Медицински Център по Гинекология, Пловдив.

Завършила е Молекулярна биология в Шефийлдския университет във Великобритания през 2012 г.

 

През 2011г. придобива първия си изцяло практически опит, докато работи като стажант в научно-изследователската лаборатория към отделението по сърдечно-съдови заболявания на Роял Халамшиър Хоспитъл (Royal Hallamshire Hospital) в Шефилд, Великобритания. Стажът продължава 2 месеца и е финансиран от Националното Биохимично Общество на Обединеното Кралство (The Biochemical Society), което отпуска стипендии на отлични студенти за провеждането на летни стажове. Проектът й е посветен на изясняване на молекулярната функция на протеиновото семейство Tribbles, състоящо се от три псевдо-кинази Trb1, Trb2 and Trb3.

 

В последствие Пламена прави и своя дипломен проект в същата изследователска лаборатория.

 

През последната си година в университета, когато изучава най-много изборни курсове и тясно специализирани предмети, разбира, че ембриологията я интригува повече от която и да е друга бионаука. Това я кара активно да търси възможности за реализация в сферата на асистираната репродукция след завършването си.

 

През 2012г. прави стаж в ин витро клиника „Бора“, Пловдив, където наблюдава лабораторни процедури, извършвани от Борислав Матеев, клиничен ембриолог, сертифициран от Европейското Общество по Човешка Репродукция и Ембриология (ESHRE-certified clinical embryologist).
От Май 2014г. работи като ембриолог в New Life специализиран медицински център по гинекология.

 

През Август 2014г. успешно преминава интензивно обучение в ин-витро
центъра към многопрофилната болница Асута Ришон в Израел.

 

BACK