• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

4 лесни упражнения за бременни в домашни условия

Скъпи приятели , схващането, че бременните жени не трябва да тренират отдавна вече е в миналото. Доказано е, че умерените тренировки, съобразени с възможностите Ви, могат да Ви помогнат да сте по-енергични, да изпитвате по-малко болка, да родите по-лесно и да се възстановите по-бързо след раждането.

В тази статия Ви предлагаме няколко лесни движения, с които да поддържате форма по време на бременността. Ако не сте сигурни дали във вашия случай бременността и тренировките могат да се съчетаят или бременността Ви е проблемна, говорете с вашия акушер-гинеколог!

1.Клекове – Можете да използвате леки тежести или да ги замените с пълна бутилка или дебела книга.

2. Още за седалище и задна част на бедро – Застанете на 4 крака, вдигнете единия крак със сгънато в глезена ходило и леко пружинирайте. Може да се прави и без тежести, а вместо специална постелка, можете да използвате килим или кърпа.

3. За външна част на бедрото –  Кракът трябва да се изпъва назад и нагоре според възможностите. Старайте се тазът Ви да бъде успореден на пода.

4. За оформени ръце – Приклекнете, изправете гърба и разгъвайте ръцете назад в лакътната става. Това движение ще тренира трицепсите Ви. Така ще избегнете натрупването на мазнини в задната част на мишницата.

Можете да правите тези упражнения в серии по 30-40 секунди според вашите възможности. Не е нужно да се претоварвате, а само да тренирате редовно.

Ако не сте сигурни дали във вашия случай бременността и тренировките могат да се съчетаят или бременността Ви е проблемна, говорете с вашия акушер-гинеколог!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK