• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
кафе и ин витро

ВЛИЯЕ ЛИ КАФЕТО НА ФЕРТИЛИТЕТА?

Скъпи приятели, повечето от вас обичат аромата и вкуса на кафето, но как то влияе на нашият отрганизъм ще разгледаме в тази публикация.

Чаша кафе рано сутрин?

Разбира се, но трябва ли да внимаваме, ако се опитваме да забременеем?

Колко е „ТВЪРДЕ МНОГО КАФЕ“?

Според популярно проучване публикувано в престижния медицински журнал Лансет през 1988 „Жените, които консумират повече от еквивалента на една чаша кафе на ден, имат два пъти по-малък шанс да забременеят в съответния цикъл, от тези, които пият по-малко.“

Тази зависимост се обесняваше с факта, че кофеинът, който се съдържа в кафето, чая и шоколада, е вазоконстриктор, тоест свива кръвоносните съдове. Смяташе се, че това води до намалено кръвоснабдяване на органите, включително и матката, което от своя страна означава намаляване на шансовете за забременяване.

Множество проучвания проведени в последствие, обаче, не намират доказателства в подкрепа на тази зависимост. Въпреки това е доказано, че жените, които консумиртат повече от 900 мг кофеин на ден, по-често получават аборти в ранните месеци на бремеността.

Така че е разумно да намалите приема си на кофеин, когато се опитвате да забременеете. По този начин ще ви е по-лесно да стоите надалеч от него и когато сте вече бременна.

Каква е  АЛТЕРНАТИВАТА?

Психолозите твърдят, че безкофеиново кафе има плацебо ефект върху организма и може да действа ободряващо върху хора, които не трябва да консумират кофеин. Сложете безкофеиновото кафе в опаковка от „нормално“ кафе и се насладете на вкуса му без притеснения за успеха на вашите опити за забременяване.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK