• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

ЕМБРИОТРАНСФЕР – СВЕЖ ИЛИ РАЗМРАЗЕН?

Скъпи приятели, при една ин витро процедура яйцеклетки на жената се изваждат и оплождат.  Тези от тях, които се развиват добре могат да бъдат върнати в матката на жената (свеж (ембрио)трансфер – обикновено на 3ти или 5ти ден след пункцията) или да бъдат замразени и трансферирани на следващ цикъл (т. нар. размразен (ембрио)трансфер).

Кога се замразяват ембриони?

При един трансфер (свеж или замразен) в матката на жената се връщат от 1 до 3 ембриона. Този брой зависи от множество фактори като възрастта на пациентката и качеството на ембрионите. Той се определя от лекуващия акушер-гинеколог заедно с пациентите. Ако една жена има повече ембриони с добро качество от колкото се върнат при свежия трансфер, тези ембриони обикновено се замразяват. Те могат да бъдат размразени и върнати по-късно в случай, че пациентката не забременее от свежия трансфер или желае да забременее отново. Размразеният трансфер дава възможност на пациентките да забременеят без да преминават отново през целия процес на една инвитро процедура. Това спестява време и пари.

Процедурата по витрификация (вид замразяване) на ембриони е технологично усъвършенстван процес. Успеваемостта от размразен ембриотрансфер е същата като тази от свеж ембриотрансфер.

Затова нашият съвет е да не се отчайвате ако не забременеете от свежия ембрио трансфер. Имате ли замразени ембриони, използвайте ги!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK