• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Тестикуларна биопсия TEFNA

TEFNA – най-щадящият метод за тестикуларна биопсия

Скъпи приятели,

Днес искаме да ви разкажем за метода за тестикуларна биопсия TEFNA. Това е Израелски патентован метод, предлаган единствено в клиника Ню Лайф на територията на България.

Тестикуларната биопсия е процедура, която дава възможност на мъже, при които не се откриват сперматозоиди в семенната течност, да имат биологични деца. Тя се прилага ако лекуващият уролог прецени, че има медицински индикации за това.

Тестикуларна Биопсия TEFNA или TESE

Съществуват два основни вида тестикуларна биопсия. Това са Отворената Тестикуларна Биопсия (TEsticular Sperm Extraction (TESE)) и  Тестикуларната Аспирация с Финна Игла (TEsticular Fine-Needle Aspiration (TEFNA)). При TESE процедурата скротумът се отваря и се биопсират парченца тестикуларна тъкан от различни участъци на тестиса. След това биопсираната тъкан се обработва в ин витро лабораторията, за да се извлекат сперматозоидите. Въпреки че отвореният метод за тестикуларна биопсия води до по-добри резултати в намирането на сперматозоиди в определени случаи, той е далеч по-инвазивен. При него се наблюдава по-голяма загуба на тестикуларна тъкан, поради размерите на биопсираните парченца и електрокоагулацията, която се използва.

Ние, от ин витро център Ню Лайф, винаги предпочитаме по-щадящия метод за нашите пациенти, а именно методът TEFNA. При пациенти с необструктивна азооспермиа, ако все още има сперматогенеза, тя се случва само в много малък брои тубули. За да се увеличат шансовете за намиране на сперматозоиди, при TEFNA процедурата се биопсират по-голям брои участъци от тестиса. Биопсиите се взимат с помощта на миниатюрна игра, за да се минимизират структурните наранявания.

Консултантът по Ембриология на клиника Ню Лайф д-р Анат Сафран е била част от екипа, разработил метода TEFNA. Всички ембриолози в ин витро център Ню Лайф са преминали обучение върху метода, проведено лично от д-р Сафран. Високотехнологичният ноухау и опитът ни позволяват да даваме най-доброто на нашите пациенти.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK