• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
ХОМЕОПАТИЯ и ИН ВИТРО

ХОМЕОПАТИЯ ПО ВРЕМЕ НА ИН ВИТРО

ХОМЕОПАТИЯ и ИН ВИТРО : Спомене ли се хомеопатично лечение, дебатът е гарантиран. За едни хомеопатията е най-доброто лечение, подходящо по време на ин витро и бременност. За други е добре рекламирано плацебо. Коя теза ще подкрепите, оставаме на вас.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ХОМЕОПАТИЯТА

Хомеопатията е метод на алтернативната медицина, създаден преди повече от 200 години от немския лекар Самюел Ханеман. Тя се основава на принципа „подобно се лекува с подобно“. Това означава, че когато здрав човек приеме дадено вещество, той може да получи отрицателни симптоми. Един болен човек, страдащ от същите симптоми ще бъде излекуван с хомеопатично лекарство, приготвено от това вещество.

Хомеопатичните лекарства имат растителен, минерален или животински произход. Те се произвеждат чрез многократно разреждане на изходното вещество. Хомеопатите подкрепят теорията за паметта на водата. Това е и причината хомеопатичните лекарства реално да не съдържат активно вещество или то да е съвсем малко. Според хомеопатите това ги прави абсолютно безвредни и подходящи за много хора, включително бременни и малки деца.

Ако сте привърженик на алтернативната медицина и нейните методи, в никакъв случай не ви упрекваме. Много хора предпочитат да не говорят по тази тема от притеснение как ще бъдат приети. Това не е най-важното, що се касае до здравето Ви. Укриването на подобна информация от лекуващия Ви лекар може само да попречи на лечението.

СЪВМЕСТИМОСТ С ИН ВИТРО

По време на ин витро цикъл всичко, което приемате е от значение. Това включва хранителни добавки, лекарства и всякакви алтернативни средства. Вашият акушер-гинеколог ще прецени как биха се отразили те на овариалната хиперстимулация.  В случай, че някое от тях може да й попречи, най-вероятно ще се наложи да го спрете или смените.

Макар и безвредни, хомеопатичните средства си остават лекарства. Следователно самолечението с тях е лоша идея. Ако желаете да ги използвате по време на ин витро цикъл, първо да се консултирате със специалист – хомеопат и разбира се с лекуваштия ви акушер-гинеколог.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK