• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Фимотерапия

ФИЛМОТЕРАПИЯ

Чуждите истории  винаги са вдъхновявали и помагали на хората. За мнозина филмите / ФИЛМОТЕРАПИЯ са начин  да запълним част от свободното си време. Освен забавление филмотерапията е и един от методите, с които си служи психотерапията.

Все повече психолози препоръчват на клиентите си да гледат определени филми, които са свързани с техните проблеми. Така се цели „насочване“ към правилния път за справяне със собствените тревоги.

 КАК РАБОТИ?

Филмите, както и останалите форми на изкуство провокират хората, карат ги да се замислят върху различни аспекти от живота си. Привържениците на филмотерапията твърдят, че тя може да промени мисленето, емоциите ни и начина, по който реагираме на различни ситуации. Поради тези успехи филмотерапията се практикува и като метод за превъзпитание в различни институции.

За по-добър резултат след края на филма  е препоръчително да се замислите върху поведението на героите и на какво може да Ви научи то. Още по-добре би било, ако обсъдите моментите, които са Ви направили впечатление с близък за Вас човек.

ФИЛМОТЕРАПИЯ И ИН ВИТРО

Много двойки, преминаващи през ин витро, споделят , че животът им се е превърнал в график. Честите прегледи, манипулации и чакането определено могат да се отразят негативно дори  и на най-търпеливите.  Това обаче не означава, че трябва да се лишавате от забавление. Филмите са чудесен начин да се пренесете в един друг свят, да разпуснете и да се заредите с положителни емоции.

Ако ви се гледа нещо по темата и харесвате документални филми, Ви препоръчваме „My Future Baby“ или „40 Weeks“. А за да се посмеете, може да си изтеглите „Baby mama“.

Не трябва да забравяме, че филмотерапията е само допълнение към традиционните подходи на психологията, но пък е достъпна за всеки един от нас. Понякога обаче проблемите ни са по-сериозни и професионалната помощ е от съществено значение.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK