• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

ДЕСИ БАКЪРДЖИЕВА ПОДАВА РЪКА НА ДВОЙКИ С РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ

Актрисата дарява две инвитро процедури на нуждаещи се

Близо 150 хил. души в България имат различен репродуктивен проблем, който им пречи да усетят радостта от родителството. Данните изглеждат още по-стряскащи, когато към тях добавим голям процент застаряващо население и задаваща се демографска катастрофа.

Актрисата Десислава Бакърджиева не гледа безучастно неприятната картина. В началото на март тя обяви, че ще дари две инвитро процедури. Всички хора с репродуктивни проблеми могат да участват в кампанията, изпращайки ѝ своите писма до 21 април.

„Българското население намалява. Децата заминават в чужбина, не желаят да продължат жизнения си път в нашата държава. Подрастващото поколение не е запознато какви са принципите човек да стигне до инвитро процедура. За да се стигне до тази предпоследна стъпка преди осиновяването, много семейства не са си направили съответните изследвания“, сподели актрисата в „България сутрин“.

Едната инвитро процедура е включена със стимуалция, а втората е с донорска яйцеклетка, отбеляза Деси Бакърджиева. По думите ѝ у нас все още има добри хора, които стават донори на яйцеклетки.

Самата тя призна, че е била провокирана да се пусне в благородното начинание от факта, че скоро е изпълнявала роля на жена с репродуктивни проблеми, а близки до нея хора са минали през ада на невъзможността да станат родители. Освен това, по думите ѝ, изключително много хора са ѝ писали, че се сблъскват с този проблем.

„Общото е желанието да имат дете. Едно прекрасно същество да ти каже „мамо“ и „татко“. Тази кауза ме провокира още повече да вярвам в чудеса. Науката и вярата трябва да вървят ръка за ръка“, категорична е актрисата.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK