• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
САМОТНА МАЙКА И ИН ВИТРО

САМОТНА МАЙКА И ИН ВИТРО

Ин витро – Асистираните репродуктивни технологии дават надежда не само на двойките с инфертилитет, а и на необвързаните жени, искащи да станат майки. Да си самотна майка вече не е табу и все повече жени избират да не чакат появата на идеалния партньор.

КОЙ Е НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МЕТОД ЗА ЗАЧЕВАНЕ?

В случай, че при Вас няма категорични индикации за ин витро фертилизация (IVF) обикновено се започва с по-лекия вариант – вътрематочна инсеминация (IUI). Предимствата на процедурата са липсата на фоликуларна пункция и по-достъпната цена.

За тези процедури се използват донорски сперматозоиди. В  New Life Специализиран Медицински Център по Гинекология можете да избирате от внимателно селектиран набор от донори спрямо техните физически характеристики, образование, хобита и интереси, които са отбелязани в личния профил на всеки донор.

МОГА ЛИ ЗА КАНДИДАТСТВАМ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА?

Всяка жена, ненавършила 43-годишна възраст и е български гражданин или със статут на постоянно пребиваващ в Р. България, отговаряща на индикациите за получаване на финансова помощ за асистирана репродукция, може да кандидатства за финансиране на ин витро процедура от Центъра за асистирана репродукция.

Общинските фондове и по-конкретно този на Община Пловдив отпускат средства за ин витро процедури само на семейни двойки или двойки, регистрирани по смисъла на Семейния кодекс като фактическо съжителство.

ХОМОСЕКСУАЛНОСТ И АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ

За хомосексуалните жени единственят начин да се сдобият с генетично свое дете е чрез асистираните репродуктивни технологии (ART), при които се използва донорска сперма. И тук при липса на индикации за ин витро е желателно да се пробва първо методът вътрематочна инсеминация (IUI), тъй като е по-щадящ.

 За съжаление, все още еднополовите двойки в България нямат същите права като „традиционните“ семейства. Това означава, че законен родител на детето в тази ситуация би била само жената, която го е родила. Ако нещо се случи с нея, партньорката й не поема автоматично грижите за детето.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK