• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
New Life Clinic

ПРОГРАМА ЗА ФИНАНСИРАНЕ ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Дискусия за иницииране на промени по работата на общинската Програма за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми от Община Пловдив, организират вестник „Марица“ и „Хермес Медиа“.

Срещата ще се проведе  от 11 часа  на 4 февруари (вторник) в хотел „Holiday Inn”, ет. 2, зала „Хеброс“. В дискусията експерти, общественици и граждани ще обсъждат идеите за промени и допълнения в правилника на програмата, които са наложителни поради въведените новости в областта на асистираната репродукция през годините.

Пред гостите д-р Веселка Христамян, председател на Комисията по здравеопазване в Общинския съвет, ще представи предложенията за увеличение на общата сума ​на средствата, отпускани по програмата, както и на размера на помощта за всяка една кандидатстваща двойка. Ще бъдат обсъдени и предложения за промени в ​правилника на програмата на Община Пловдив. Те са  във връзка с актуализацията на правилника на Центъра за асистирана репродукция или (т.нар. Държавен фонд „Инвитро“) от 2018 и 2019 година. Ще се обсъдят и  мотивирани предложения от залата.

Целта е  да се информират заинтересованите страни – пациенти, лекари, представители на НПО, държавни учреждения, администрации, медии и широката общественост, за това, че Общинската програма за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми, работеща в Община Пловдив от 2012 г., се нуждае от актуализация.

По време на дискусията ще бъде дадена възможност да се обсъдят различните гледни точки относно работата на програмата до момента, възможностите за промени и бъдещото развитие.

Участие в срещата ще вземат водещи здравни специалисти  експерти от Община Пловдив,  представители на  клиники по асистирана репродукция  на неправителствени организации, работещи в областта на репродуктивното здраве, заинтересовани граждани и общественици, представители на медии.

Като водещи регионални медии вестник „Марица” и сайтът marica.bg продължават да поставят на дневен ред социално значими теми и да подкрепят каузите на всички активни граждански и обществени организации.

източник: marica.bg 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK