• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
БАБИНИ ПОВЕРИЯ

БАБИНИ ПОВЕРИЯ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

Създаването на семейство и успешното продължаване на рода са в основата на всяко общество от дълбока древност. Това е и причината да съществуват толкова много поверия по тази тема. Вярванията са имали за цел да дадат обяснение на нещата, които хората не са разбирали, и най-вече да ги предпазват от нещастия и злополуки.

В наши дни науката успешно дава отговори на много от въпросите, свързани с отглеждането на едно здраво дете. Интересно е обаче, че колкото и абсурдно да звучат бабините поверия, в тях често има и доза истина.

„ДО 40-Я ДЕН НИКОЙ НЕ БИВА ДА ВИЖДА БЕБЕТО“

В това поверие има много логика.  Бебетата са неустоими и всеки иска да ги гушка, но имунната им система все още е несъвършена, което ги прави изключително податливи на инфекции.

 В никакъв случай не Ви съветваме да забраните всякакъв контакт с бебето. Просто следете за добра хигиена (посетителите трябва първо да измият ръцете си). Всеки със симптоми на настинка (хрема, температура, кашлица) или стомашни смущения (повръщане, диария) може да види бебето Ви само след като се е излекувал. След като са изгасили цигарата си, пушачите трябва да измият ръцете си и да изчакат около 20мин преди да се порадват на новия член на семейството.

„АКО ДЕТЕТО ПРОГОВОРИ РАНО, ЩЕ ПРОХОДИ КЪСНО“ И ОБРАТНОТО

Нормалното нервно-психическо развитие на децата зависи от наследствеността и факторите на околната среда. Родителските грижи са безценни за правилното формиране на детето като индивид.

 Първите осмислени думи (а не просто срички) и прохождането (макар и нестабилно в началото) настъпват около 12-месечна възраст. Това в никакъв случай, не значи, че детето Ви има проблем, ако на първия си рожден ден не може да ходи или говори. Разбира се, ако нещо Ви притеснява, винаги можете да се обърнете към педиатър.

Няма данни за каквато и да е връзка между възрастта, на която детето прохожда и проговаря. За радост на много родители обаче, се предполага, че децата, проговорили по-рано, ще са по-успешни в общуването и изучаването на чужди езици.

Кои са Вашите любими поверия и мислите ли, че има доза истина в тях?

АСТРОЛОГИЯ ПРИ РАЖДАНЕТО – ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

МОМЧЕ ИЛИ МОМИЧЕ

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK