• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ

ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ-СРЕЩАНА ПРАКТИКА

ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ КАТО ВСЕ ПО-ЧЕСТО СРЕЩАНА ПРАКТИКА

Донорските яйцеклетки предоставят уникалната възможност жени, които поради дадена причина не отговарят на овариална хиперстимулация, да постигнат успешна бременност. Показвайки изключително обнадеждаващи резултати, в наши дни те са една все по-често срещана практика.

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ ДОНОРСКИТЕ ЯЙЦЕКЛЕТКИ?

Използването на донорските яйцеклетките се предлага на ин витро пациентки, когато те не могат да отделят свои собствени яйцеклетки или когато техните яйцеклетки са абнормални, което не ползволява да бъдат използвани за целите на асистираната репродукция. Най-честата причина за използването на донорски яйцеклетки е естественото изчерпване на овариалния резерв, което настъпва с възрастта.

КАКВИ СА ШАНСОВЕТЕ МИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ С ДОНОРСКА ЯЙЦЕКЛЕТКА?

Качеството на донорските яйцеклетки е на първо място по важност за успеха на ин витро процедурата. Поради тази причина съществуват строго определени изисквания към жените, желаещи да дарят яйцеклетки. От друга страна, общото здравословно състояние на реципиентката е от значение за успешното износване на бременността.

Донорките на яйцеклетки са млади жени на възраст до 35 години, в отлично здраве, с поне едно живородено дете. Преди да дарят яйцеклетки, те преминават през редица изследвания – за най-често срещаните генетични, както и за трансмисивни заболявания (ХИВ, Хепатит B и C, сифилис, хламидия, цитомегаловирус). Допълнителни изследвания за други генетични заболявания могат да бъдат направени след генетична консултация със специалист за определяне на необходимостта от такива и техния вид. Това разбира се ще оскъпи процедурата. Като пациенти трябва да знаете, че направата на горепосочените изследвания не дава пълна гаранция за превенцията на предаване на генетични заболявания.

БЕБЕТО МИ ЩЕ ПРИЛИЧА ЛИ НА МЕН?

Освен в случаите, когато донор на яйцеклетки е Ваша роднина (например сестра), няма генетична връзка между реципиентката и детето. Това обаче не трябва да Ви обезкуражава. Има категорични данни, потвърждаващи влиянието на майката върху развиващия се в утробата ѝ плод. Майчината среда е от изключително значение за правилното развитие на мозъка, имунната система, както и за нормалното протичане на стотици метаболитни процеси у бебето. Това става посредством отделянето на различни субстанции от ендометриума (най-вътрешния слой на матката). Не на последно място емоциите и стресът по време на бременност също оказват своето влияние върху бебето.

Именно поради това здравословният начин на живот, както и своевременната профилактика на патологичните състояния са основна предпоставка за раждането на здраво и щастливо бебе.

7 най-често задавани въпроса за Донорската Програма за Яйцеклетки на Ню Лайф.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK