• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
ИН ВИТРО ПРЕЗ ЛЯТОТО

ИН ВИТРО ПРЕЗ ЛЯТОТО

Обикновено свързваме лятото с почивка, море и забавление. За двойките, нуждаещи се от асистирана репродукция, лятото може да придобие и нов смисъл, а именно един от най-подходящите моменти за ин витро фертилизация.

Множество проучвания доказват, че промените, които настъпват в организма на жената през лятото повишават фертилитета и съответно правят забременяването (естествено или чрез АРТ) по-лесно.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ЛЯТОТО?

Не е особено учудващо, че някои физиологични процеси протичат различно в зависимост от сезона. Продължителността на деня и силата на слъчевите лъчи през лятото спомагат за синтеза на витамин D, който ни е необходим не само за костния метаболизм и имунната система, а и е свързан с по-висока успеваемост на ин витро процедурите.

Промените в настроението ни през лятото също не бива да бъдат подценявани. Обикновено тогава се чувстваме по-щастливи и по-рядко изпадаме в депресивни състояния.  Както е известно, не само здравословното състояние, но и психическата нагласа са от значение при опитите за забременяване.

Балансът между задълженията на работното място и честите посещения при лекаря, свързани с ин витро фертилизацията, може да се окаже предизвикателство. В този контекст сезонът на отпуските има особено предимство – повечето свободно време през лятото може да се бъде идеалният за Вас момент да започнете ин витро цикъл. Не на последно място, допълнителното време, прекарано с партньора или близките Ви, ще ви донесе необходимата подкрепа в този труден момент.

Нека не забравяме, че един от най-важните фактори за успеха на ин витро фертилизацията е възрастта на жената – най-добри резултати се постигат при пациентки до 35 години. Съветваме Ви да не отлагате своята ин витро процедура в случай, че тя няма да съвпадне с летния сезон.

НАШЕТО РАБОТНО ВРЕМЕ

Клиника Ню Лайф продължава да работи и през летните месеци. Ако имате въпроси или желаете да си запишете час за пеглед при нас, можете да го направите тук.

Контакти

 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK