Авторка на детска книжка дарява печалбата от продажбите

Понякога раждането на детския смях е трудно и отнема време. Семейство Илиеви от гр. Бургас прави опити да създаде свое дете в продължение на 10 години. През този период семейството се подлага на десетки изследвания и различни интервенции, посредством които да сбъдне най-големия си копнеж – да има дете.

Времето преди г-жа Илиева за първи път да види усмивката на дъщеря си е предизвикателно, но и вдъхновяващо. Тогава бъдещата майка написва детската книжка „Обиколка на Луната с Ари“. Интересът към книгата е голям, а раждането на детето им е повратният момент, когато Мариела решава да подпомогне други двойки с репродуктивни проблеми като дари сумата, събрана от продажбата на „Обиколка на Луната с Ари“, за две инвитро процедури с включени стимулации в пловдивската клиника.

Семейство Илиеви, заедно с  избраната от тях инвитро клиника, стартираха благородната инициатива дни преди Великден. Кампанията носи името „Пожелай си“ и в нея могат да участват двойки с репродуктивни проблеми, чиято мечта е да имат свое дете и които отговарят на предварително обявените условия. За тази цел кандидатите трябва да напишат емоционално писмо в рамките на една страница, в което искрено да споделят своята лична история, път и битка за свое дете.

Първата двойка, която ще получи инвитро процедура, ще бъде избрана лично от нея, а втората ще бъде изтеглена на лотариен принцип от нейната дъщеря на 5 юни, в присъствието на нотариус в клиниката в гр. Пловдив. Част от личните истории на участниците ще бъдат публикувани анонимно във Фейсбук профила на „Пожелай си“. Събитието ще бъде заснето и качено в YouTube канала на клиниката.

Снимка: New Life

Двойките с репродуктивни проблеми, които желаят да участват в кампанията, могат да изпращат своите истории на имейл адрес: obikolkanalunata@newlifeclinic.bg  до 31.05.2021 г.

„Да подкрепяме появата на нов и дългоочакван живот, там където е желан, но закъснял, е наша основна мисия. Знаем, че заедно ще успеем да помогнем на много хора, които имат истинска съкровена мечта. Изказваме своята благодарност към сем. Илиеви от Бургас за подкрепата и доверието към нашите специалисти.”, споделят лекари от медицинското заведение.

От своя страна семейство Илиеви коментират:

Мили Хора,

Въпреки че ние преведохме сумата за двете ин витро процедури, всъщност дарителите сте вие – стотиците Хора, които се включихте в идеята ни да помогнем на две български семейства в тази затруднена ситуация за всички нас в емоционално, психически и финасово аспект да имат своя рожба.

Искрено благодарим и се покланяме пред добрите ви сърца!

Надяваме се да можем да продължаваме да правим добро и занапред – заедно с вас е лесно!

С уважение,

Сем. Илиеви“

Две инвитро процедури ще дари бургаско семейство на двойки с репродуктивни проблеми – Съвместни материали – България – Новините на NOVA – NOVA