• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Мъжки донор

ДОНОР И ГОТОВ ЛИ Е ПАРТНЬОРЪТ МИ ЗА ТОВА

Донор на мъжки генетичен матeриал

Донор – Около 50% от двойките с репродуктивни проблеми страдат от мъжки фактор за инфертилитет. Въпреки това, мъжете като цяло са по-малко склонни от жените да се подложат на оценка на фертилността. Една от причините за това е грешната представа, че мъжкото безплодие е свързано с импотентност или намалена мъжественост.

 Понякога единственият начин за зачеване е чрез използването на донорски сперматозоиди. Разбира се, за да се стигне до това заключение, трябва да бъдат изчерпани всички други възможности за асистирана репродукция, или те да са неприложими в конкретния случай.

ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА МЪЖКИ ДОНОР И РЕАКЦИЯТА НА ПАРТНЬОРА

 Никой не е готов да узнае, че не може да има деца по естествен път. Тази новина обикновено кара мъжете и жените да се чувстват по един и същ начин – депресирани и с ниско самочувствие. Докато жените предпочитат да потърсят подкрепа от близки и приятели, мъжете обаче често решават да се справят с проблема, като се дистанцират от него.

КАК ДА УБЕДЯ ПАРТНЬОРА СИ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ДОНОРСКИ СПЕРМАТОЗОИДИ?

 Създаването на дете е може би най-значимото решение, което една двойка може да вземе. Именно поради това е много важно и двамата партньори да са на едно и също мнение по въпроса. Недопустимо е някой от двамата партньори да бъде убеждаван или по какъвто и да е начин притискан да стане родител, ако той не е готов за тази промяна.

КАК ДА РАЗГОВАРЯМ С ПАРТНЬОРА СИ ПО ТЕМАТА МЪЖКИ ДОНОР?

Инфертилитетът е истинско изпитание за психиката на човек и за отношенията между партньорите. Проблемът не трябва да се игнорира и същевременно разговорите по темата трябва да са изпълнени с много състрадание, търпение и готовност за компромиси.

  1. Вие най-добре познавате мъжа си. Ако той трудно говори за проблемите си, дайте му нужното време да обмисли случващото се, без да се натрапвате.
  2. Започвайте разговор, само когато сте отпочинали и не бързате за някъде.
  3. Покажете състрадание. Преди да кажете нещо, което би наранило партньора Ви, се поставете на неговото място.
  4. Говорете за чувствата си. Съгласен ли е партньорът Ви да забременеете от донор? Как би се чувствал при отглеждането на дете, което генетично не е негово?  Какво ще кажете на семейството, приятелите, а един ден и на детето?
  5. Потърсете професионална помощ. Психологът може да бъде чудесен медиатор, когато се налага да проведем сериозен разговор. При нас в Ню Лайф можете да получите и консултация с психолог, който има опит с двойки, страдащи от инфертилитет.

Донорските сперматозоиди са обещаващ вариант за двойките, страдащи от мъжки фактор за инфертилитет. Както и при другите форми на асистирана репродукция пътят към успешната бременност често е дълъг, но крайният резултат винаги си струва.

Мъжки фактор за безплодие

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK