• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
БРЕМЕННОСТ

ПАЗАРУВАНЕ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ

БРЕМЕННОСТ И ПАЗАРУВАНЕ

Честита бременност , времето за пазаруване дойде! Знаем, че нямате търпение да обиколите всички бебешки магазини. Ние обаче Ви препоръчваме първо да обърнете внимание на себе си и да се поглезите пазарувайки някои нови придобивки, които могат да направят бременността Ви с една идея по-лека.

СПИСЪК ЗА БЪДЕЩИ МАЙКИ

Удобни дрехи и обувки. Дали ще изберете класическите дрехи за бременни, или стандартно облекло в подходящ размер, зависи изцяло от Вас. Хитра идея е, ако все още не искате да се сбогувате с любимите си дънки, да потърсите специални ластици, които ще Ви дадат допълнителна ширина около корема.

Козметика, подходяща при бременност. Някои съставки като ретиноидите не са подходящи за бременни. От друга страна, кожата Ви най-вероятно ще претърпи известни промени през тези 9 месеца. Тя може да стане по-суха или мазна, или да се появи акне, което не сте имала досега. Това определя и нуждата от някои промени в козметичния Ви режим.

Възглавница за бременни. Факт е, че с напредването на бременността сънят става все по-трудна задача. Възлавницата за бременни отнема част от тежестта на корема, което ще ви помогне да имате по-малко безсънни нощи. След раждането пък може да се използва като опора на бебето при кърмене.

Мека четка за зъби и конец. Хормоните по време на бременност правят венците по-чувствителни. Възможно е да се появи кървене или възпаление (гингивит), заради което при бременнист денталната Ви хигиена трябва да бъде на още по-високо ниво. Електрическите четки са страхотни за целта, но не се вписват във всеки бюджет. Затова потърсете мека четка за зъби, която не дразни венците Ви, а същевременно позволява щателно почистване.

КОГА ДА ЗАПОЧНА ДА ПАЗАРУВАМ ЗА БЕБЕТО?

Днес всичко може да се закупи онлайн и да пристигне вкъщи до дни. Затова и не е необходимо да се втурвате към магазините в момента, в който видите положителния тест за бременност. Много бъдещи родители изчакват до втория триместър на бременноста, когато вече полът на бебето се знае. Желателно е някои покупки като бебешката количка да се видят на живо и изпробват. За тази цел слушайте тялото си и изберете момент, когато се чувствате най-комфортно за пазар.

КОВИД-19  – ПАЗАРУВАНЕ И БРЕМЕННОСТ

Вече е известно, че при бременност има рискови за тежко протичане на Ковид инфекция. Напомняме, че ваксинацията, хигиената (правилно носене на маска и почистване на ръцете) и социалната дистанция са ключови за предпазване от заболяване. По възможност избягвайте големите тълпи. Пазарувайте през седмицата или по-рано сутрин през уикендите, когато магазините не са толкова натоварени.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK