• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
БЕБЕ

ПЪРВИТЕ МЕСЕЦИ С НАШЕТО БЕБЕ

Появата на новия член в семейството е свързана с много емоции, вълнения а понякога и със страхове, особено, ако за първи път ставаме родители. Причината за това е несигурността която изпитваме, силата на отговорността която поемаме, като родители  и  същевременно желанието да дадем най-доброто на нашето бебе.

Всъщност страховете са ни напълно неоснователни. Нека не забравяме , че нашето дете носи нашия генетичен „материал“ и усещането му за комфорт се доближава до нашия. Много е важно да  сме  спокойни в първите седмици след раждането, за да се научим да разпознаваме сигналите, които бебето ни подава – така ние ще му осигурим  това, от което то  има нужда. Често в първите месеци получаваме много , различни, а понякога и противоречиви съвети.  Как да  прецените от кой съвет да се възползвате – ами просто е.  Представете  си съвета, който ви е даден как ще  се отрази на вас, ако го приложите върху себе си – и на момента  ще усетите дали е добър и подходящ или- не за вашето бебе.

Например, ако очакваме нашето бебе да изяжда на точно определен интервал -точно определено количество, трябва да се замислим дали ние бихме били толкова щастливи, ако ни се налага да консумираме точно определено количество в точно определено време. Със сигурност няма да ни хареса. Понякога  си поспиваме по дълго, понякога просто сме хапнали повече и няма да огладнеем в определения час, така че режимите са субективно понятие и единственото важно нещо за нашето бебе е да получи това, което иска според нуждите и желанието му .

Същото правило важи и за условията,  при които  отглеждаме нашето бебе и  поддържането на личната му хигиена .

Примерно, как бихме се чувствали , ако ни се налага да спим със шапка или с ограничени движения ,  или как бихме се чувствали  ако не знаем , че сме в баня и някой ни полее с вода по гърба, веднага ще реагираме като напрегнем тялото си.

Затова  трябва да подхождаме във всяко действие  към нашето бебе така, както искаме и подхождаме към себе си.

Много е важно да споменем и вниманието, което трябва да отделяме за да се информираме подробно за приема , съхранението, начина на употреба, периода на употреба на всяко едно нещо, което се наложи да даваме на бебето. Най-често в първите месеци това са капки за колики, пробиотици,  витамини и медикаменти улесняващи изхождането.   Точната и конкретна информация със сигурност би  ни помогнала  да се чувстваме спокойно  и същевременно би ни спестила някой  доста неприятни ситуации възникнали от подценяването на важността на това действие .

Така стигаме до извода, че  спокойни, сигурни и информирани родители със сигурност създават условия за да растат  здрави, спокойни и  щастливи  техните деца

Със съдействието на АПТЕКИ ЗАПАД

НЕЖНА ГРИЖА – СЪВЕТИ ЗА МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK