• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

Проф. И. Дечев

Уролог

Един от водещите уролози у нас – проф. д-р Иван Дечев, е завършил със златен медал пловдивската гимназия ”П. Яворов“, и отново с отличие Медицински Университет Пловдив. След дипломирането си придобива специалност по урология и онкология.

 

От 1980 година до днес преподава в Медицинския университет в Пловдив в

 

завършил ВМИ “Иван П.Павлов” – Пловдив през 1987г. През 1992г. придобива специалност по “Акушерство и гинекология” в НИАГ “Майчин дом”. Работил е като лекар-ординатор АГО Районна болница – Асеновград, І –во АГО “МБАЛ Пловдив“ АД, в специализирано АГО по стерилитет и инфертилитет в “МБАЛ Пловдив“ АД. Работил е като лекар в АГ кабинет в ДКЦ ІV, ДКЦ “Филипополис” – Пловдив и ДКЦ II.

В момента е част екипа на клиника New Life. Д-р Димитър Танев работи по НЗОК.


Катедрата по урология – ръководител на практически упражнения, лектор, консултант на студенти, специализанти и докторанти, научен ръководител. От 2014 година ръководи Клиниката по урология на Университетска болница „Свети Георги“, също в Пловдив. Републикански консултант по урология, председател на Първи онкологичен комитет за лечение на солидни тумори към УМБАЛ „Св. Георги” ЕАД.
Преминал през множество квалификации и специализации у нас и в чужбина.


Работи изключително в сферата на онкоурологията, епидемиологията на злокачествените урогенитални тумори, андрологията, използването на новите информационни технологии в областта на медицината и преподавателската практика.


Автор на 149 научни труда, 69 публикации, участник в над 80 научни форума – конгреси, конференции и симпозиуми. Член на Българско урологично дружество, Научна фондация ” Андрология ”, на Съюза на учените в България, Български лекарски съюз, на Европейската асоциация по урология.

BACK