• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Първа консултация, изследвания и диагноза

По време на първоначалната консултация вие и Вашият партньор ще обсъдите Вашата медицинска и фертилна анамнеза с някой от нашите акушер-гинеколози, специалисти по лечение на безплодие. За да улесните този процес, Ви препоръчваме да донесете всички медицински документи, имащи отношение към Вашия фертилитет и този на Вашия партньор. Като допълнение към това, Вашият лекар ще ви зададе някои въпроси, свързани с Вашия начин на живот, тъй като определени фактори свързани с начина на живот оказват отрицателно влияние върху фертилността. Въз основа на предоставената от Вас информация, Вашият лекар ще назначи определен брой диагностични изследвания, които ще му помогнат да определи причината за безплодие.

Рутинните изследвания за оценка на фертилитет при жените включват преглед на яйчниците, фалопиевите тръби, матката и маточната шийка. Също така се правят хормонална изследвания, включително за

оценка на яйчниковия резерв (резерва на яйцеклетки).

Рутинните изследвания за оценка на фертилитет при мъжете включват физически преглед на пениса и тестисите, хормонални изследвания и семенен анализ (спермограма).

В по-голямата част от случаите тези изследвания са достатъчни за откриването на причината за безплодие. Това дава възможност на Вашия лекар да избере метода на лечение, който Ви осигурява оптимални шансове за постигане на успешна бременност.

При избора на метод на лечение се взимат предвид и Вашите цели, свързани с изграждането на семейство, както и времевата рамка, в която бихте искали да ги постигнете.

Освен “Първа консултация, изследвания и диагноза”, Вашето лечение на безплодие ще включва някои или всички от следните стъпки:

2.Kонтролирана овариална (яйчникова) хиперстимулация (КОХС)

3.Яйчникова фоликулна пункция

4.Вземане на семенна проба (от партньора)

5.Асистирани репродуктивни технологии (например вътрематочна инсеминация, конвенционално ин витро, ICSI оплождане)

6.Ембрио трансфер

7.Потвърждаване на бременност

BACK