• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Ин витро (IVF) с донорска сперма

Конвенционалното ин витро процедура – IVF с донорска сперма представлява инкубиране на зрели яйцеклетки и сперматозоиди, в случая донорски, в едно и също лабораторно петри с цел постигане на оплождане.

Тъй като успеваемостта на ин витро процедурата е зависима от броя на извлечените зрели яйцеклетки, повечето пациентки преминават през така наречената Контролирана Овариална ХиперСтимулация (КОХС) (1), която прави възможно узряването на значително по-голям брой яйцеклетки отколкото при нормалния процес на овулация.

По време на целия период на KОХС, лекуващият акушер-гинеколог проследява

растежа на фоликулите на пациентката, определя кога тя трябва да се инжектира с Прегнил (медикамент, предизвикващ овулация) и кога ще се състои яйчниковата фоликулна пункция (2) (между 34 часа и 36 часа след инжектиране на Прегнил).Само и единствено замразена донорска сперма, която е била поставена под карантина в продължение на поне 180 дни, се използва в New Life Специализирания Медицински Център по Гинекология, за да се елиминира до минимум рискът от предаване на заразни болести (ХИВ, хепатит Б и пр.).

След като яйцеклетките бъдат изолирани и семенната проба бъде размразена, те се инкубират в едно и също петри за около 18 часа (ин витро оплождане (4)), след което се проверява под микроскоп дали е настъпило оплождане. Оплодените яйцеклетки (ембриони) се отглеждат в контролирани лабораторни условия докато станат готови за прехвърляне в матката на пациентката (ембриотрансфер – (5)).
Ембриолозите в ин витро лабораторията наблюдават ембрионите и ежедневно оценяват тяхното развитие по стандартизирана световна система. Целта е да бъдат избрани за трансфер ембрионите с най-добро качество и най-голям имплантационен потенциал. При наличие на по-голям брой ембриони с добро качество, част от тях могат да бъдат замразени и трансферирани при последващ ин витро цикъл.

BACK