• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Kонтролирана овариална хиперстимулация (КОХС) при ин витро

В някои случаи причината за безплодие може да бъде лекувана, коетоВи дава възможност да заченете по естествен начин.

Ако обаче асистираната репродукция е единственото или предпочетеното от вас лечение, в повечето случаи, жената преминава през така наречената Контролирана Овариална Хиперстимулация (КОХС). По този начин във Вашите яйчници узряват до десет пъти повече яйцеклетки, отколкото се отделят при естествения

процес на овулация (1 – 2 яйцеклетки). Това повишава шансовете Ви за постигане на успешна бременност.

Ако Вашият менструален цикъл е нередовен, се изписват орални контрацеприви един месец преди започване на асистираните репродуктивни процедури. По този начин цикълът Ви се регулира, което позволява да се определи точният момент на прием на медикаментите, стимулиращи фертилността.

КОХС е процес, при който медикаменти, съдържащи хормони, които стимулират растежа и узряването на яйцеклетките, се приемат от пациентката в продължение на определен период. Дължината на този период, както и дозата на приеманите хормони, се определят от множество фактори като възрастта на пациентката, нейният яйчников резерв и т.н.

Веднага щом започнете да приемате медикаментите, стимулиращи фертилността, които са Ви предписани, Вашият акушер-гинеколог ще започне да следи растежа и развитието на Вашите фоликули – процедура, наречена фоликулометрия.

BACK