• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Яйчникова фоликулна пункция при ин витро

По време на целия период на Kонтролирана овариална хиперстимулация (КОХС) лекуващият акушер-гинеколог проследява растежа на Вашите фоликули посредством трансвагинален ултразвук. Когато те достигнат оптимални размери, той/тя ще Ви даде точни инструкции как и точно в колко часа да се инжектирате с Прегнил (медикамент, предизвикващ овулация). Ооцитите се аспирират от фоликулите непосредствено преди

овулацията (между 34 часа и 36 часа след инжектиране на Прегнил).Яйчниковата фоликулна пункция се извършва с помощта на дълга тънка игла, прикрепена към вагинален ултразвуков водач, който позволява на лекаря да насочи иглата през стената на вагината и в зрелия фоликул. След като иглата пробие фоликула, яйцеклетката и част от фоликуларната течност се засмукват посредством смукателна помпа, свързана към иглата. Докато тази процедура се повтаря за всички зрели фоликули в двата яйчника, събраната до момента течност се изследва под микроскоп от ембриолог в прилежащата ин витро лаборатория. Ембриологът изолира ооцитите и ги прехвърля в специална течност, наречена среда за култивиране, за да може по-късно те да могат да бъдат оплодени ин витро.

Яйчниковата фоликулна пункция се извършва под упойка, което я прави безболезнена за пациентката. Тя се събужда около 5 до 10 минути след процедурата, но остава под наблюдение в стаята за възстановяване в продължение на още час и половина до два.

BACK