• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
Ембриотрансфер при ин витро

След ин витро оплождане, оплодените яйцеклетки (вече ембриони) се култивират в културална среда от 2 до 6 дни (специална течност, съдържаща хранителни вещества), те са готови да бъдат прехвърлени (трансферирани) в матката на пациентката. Тази процедура е известна като ембриотрансфер (ET).

За извършване на трансфера се избират ембрионите с най-добро качество. Обикновено се трансферират от 1 до 3 ембриона, в зависимост от възрастта на пациентката и нейната анамнеза.

По време на ембриотрансфера, спекулум се поставя във влагалището, така че гинекологът да може да визуализира маточната шийка и да я почисти.

След потвърждаване на самоличността на пациентката, ембриологът аспирира нейните ембриони в катетър. След това предоставя катетъра на гинеколога, който го вкарва през цервикалния канал в маточната кухина с помощта на ултразвукова визуализация.

След като върхът на катетъра достигне оптимално положение за ЕТ, гинекологът депозира ембрионите в маточната кухина. След това катетърът се изтегля и ембриологът го проверява, за да се увери, че всички ембриони са били трансферирани.

BACK