• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
SKINCARE DURING PREGNANCY

АЛТЕРНАТИВНА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ БРЕМЕНОСТТА

Промените в тялото по време на бременност засягат и кожата. При едни тя става суха, при други – мазна, а някои жени получават акне или пигментации. Част от продуктите, които нанасяте върху кожата си, могат да окажат влияние върху плода, затова е важно да знаете кои съставки са безопасни и кои не са.

КАК ДА СЕ СПРАВИМ с АКНЕТО?

Популярно решение: продукт със салицилова киселина, която се абсорбира през кожата и, във високи дози, може да навреди на плода.

Алтернатива за бременни: продукти, съдържащи гликолова или млечна киселина. За още по-добри резултати, комбинирайте с процедури със синя светлина, която има антибактериално действие и е напълно безопасна.

ГРИЖА ПРОТИВ СТАРЕЕНЕ

Популярно решение: ретиноевата киселина (витамин А), която стимулира клетъчното делене и е сред най-използваните продукти против стареене. Освен това тя е подходяща при лечение на акне. За съжаление обаче, тя също попада в „черния списък“.

Алтернатива: Кремове с витамин С , който е мощен антиоксидант, избистря тена и заглажда кожата.

СЛЪНЦЕЗАЩИТА

Популярно решение: химически слънцезащитни кремове с активна съставка оксибензон. Освен че предлагат по-малка защита от UVA лъчите в сравнение с физическите слънцезащитни кремове, химическите кремове също така проникват в кожата и могат да навредят на плода.

Алтернатива: физическите слънцезащитни кремове (!не спрейове!), чиито основни съставки са цинков оксид и титаниев диоксид. Според проучвания на Американската Агенция за Контрол на Храните и Лекарствата (Food and Drug Administration (FDA)) тези вещества не се абсорбират през кожата и са безопасни за вас и вашето бебе.

КОИ ПРОЦЕДУРИ СА БЕЗОПАСНИ?

Процедури като лазерна епилация, филъри, ботокс, пилинги с високо съдържание на киселини и микродермабразио са противопоказани.  Поглезете се с почистване на лице или различни хидратиращи терапии. Препоръчително е те да бъдат извършени от специалист и не забравяйте да предупредите, че сте бременна, за да може процедурата да бъде съобразена с нуждите Ви.

Препоръчително е да се консултирате със специалист относно грижата за кожата Ви през бременността. Ако сте използвали някое от горепосочените „вредни“ вещества, не се тревожете твърде много, а просто сменете използвания продукт с безопасен такъв.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK