• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
БЕЙБИ ШАУЪР

БЕЙБИ ШАУЪР – ЩО Е ТО

БЕЙБИ ШАУЪР – ЩО Е ТО И КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ НЕГО

Празненствата в чест на бебето и бъдещата майка са познати на света от векове. Най-новата мода е от САЩ – т. нар. бейби шауър (baby shower), който все повече набира популярност и у нас.

КАК СЕ ОРГАНИЗИРА БЕЙБИ ШАУЪР

Най-често организацията се поема от близка приятелка на бременната. Все пак бъдещата майка заслужава почивка. В САЩ партито се провежда няколко седмици преди термина. Българите обаче сме болезнено суеверни на тема предварително празнуване. Затова пък можете да съчетаете модерното с традиционното. Просто направете бейби шауъра на 40-ия ден след раждането,както гласи обичаят.

Обикновено се канят само жени. Сервират се предимно десерти и безалкохолни напитки, защото партито най-често се провежда през деня. Много сладкарници предлагат  специално декорирани бисквити и торти. Разбира се, не сте длъжна да се придържате към тези „правила“ и можете да направите празненството си уникално като самата вас!

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ

Макар, че повечето свързват бейби шауърите с купища подаръци, те не са само за това. Идеята им е да се създаде уютна атмосфера, където бременната жена да получи ценни съвети за раждането и майчинството от по-опитни от нея.

Разбира се, подаръците са другият ключов елемент на празненството. Всички знаем колко е скъпо отглеждането на дете. За да няма дублажи, можете да направите списък с нужните ви неща. За улеснение може да използвате списъците със желания (wishlists) на сайтовете за онлайн пазаруване.

Много бъдещи майки включват и различни игри в програмата. Едни познават на кого ще прилича бебето, други пък повиват кукли за време – важното е да се веселим особено при тревогата от предстоящото раждане.

ИДЕИ ЗА ПОДАРЪЦИ

Да е практично или да остава за спомен? Най-важното е да е качествено.  У нас е популярно да се купува на новороденото златно бижу – добра инвестиция е и е винаги на мода. Не сте длъжни да го правите, особено, ако сте със скромни възможности или семейството има по-належащи нужди. Ако съвсем не сте сигурни какво да вземете, подарете ваучер, пари или просто попитайте. ОРИГИНАЛНИ ПОДАРЪЦИ ЗА НОВОРОДЕНИ

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK