• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
БЕЙБИ ШАУЪР

БЕЙБИ ШАУЪР – ЩО Е ТО

БЕЙБИ ШАУЪР – ЩО Е ТО И КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ НЕГО

Празненствата в чест на бебето и бъдещата майка са познати на света от векове. Най-новата мода е от САЩ – т. нар. бейби шауър (baby shower), който все повече набира популярност и у нас.

КАК СЕ ОРГАНИЗИРА БЕЙБИ ШАУЪР

Най-често организацията се поема от близка приятелка на бременната. Все пак бъдещата майка заслужава почивка. В САЩ партито се провежда няколко седмици преди термина. Българите обаче сме болезнено суеверни на тема предварително празнуване. Затова пък можете да съчетаете модерното с традиционното. Просто направете бейби шауъра на 40-ия ден след раждането,както гласи обичаят.

Обикновено се канят само жени. Сервират се предимно десерти и безалкохолни напитки, защото партито най-често се провежда през деня. Много сладкарници предлагат  специално декорирани бисквити и торти. Разбира се, не сте длъжна да се придържате към тези „правила“ и можете да направите празненството си уникално като самата вас!

КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ

Макар, че повечето свързват бейби шауърите с купища подаръци, те не са само за това. Идеята им е да се създаде уютна атмосфера, където бременната жена да получи ценни съвети за раждането и майчинството от по-опитни от нея.

Разбира се, подаръците са другият ключов елемент на празненството. Всички знаем колко е скъпо отглеждането на дете. За да няма дублажи, можете да направите списък с нужните ви неща. За улеснение може да използвате списъците със желания (wishlists) на сайтовете за онлайн пазаруване.

Много бъдещи майки включват и различни игри в програмата. Едни познават на кого ще прилича бебето, други пък повиват кукли за време – важното е да се веселим особено при тревогата от предстоящото раждане.

ИДЕИ ЗА ПОДАРЪЦИ

Да е практично или да остава за спомен? Най-важното е да е качествено.  У нас е популярно да се купува на новороденото златно бижу – добра инвестиция е и е винаги на мода. Не сте длъжни да го правите, особено, ако сте със скромни възможности или семейството има по-належащи нужди. Ако съвсем не сте сигурни какво да вземете, подарете ваучер, пари или просто попитайте. ОРИГИНАЛНИ ПОДАРЪЦИ ЗА НОВОРОДЕНИ

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK