• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
ПАРТНЬОРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИН ВИТРО?

ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПАРТНЬОРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИН ВИТРО?

ПРОМЕНЯТ ЛИ СЕ ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПАРТНЬОРИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ИН ВИТРО?

В даден момент почти всяка двойка решава, че е време да помислят за бебе. За мнозинството мечтаните две чертички се появяват сравнително бързо, докато при други нещата не са толкова прости.

Ин витрото, както и другите репродуктивни технологии има ефект и върху психиката. Много двойки споделят, че ин витро процедурите са ги направили по-силни и по-сплотени. При други е възможно да настъпи отчуждение и чувство на безнадежност. Как ще се развият нещата при Вас, е строго индивидуално.

Приготвили сме Ви няколко съвета за „оцеляване“ по време на ин витро и други процедури по асистирана репродукция:

БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ

Двойките, които са наясно какво им предстои, изпитват много по-малко проблеми в отношенията си.Асистираната репродукция се развива постоянно,но все още  никой не може да гарантира успех от първия опит. Обсъдете колко далече бихте стигнали в опитите си за бебе и не се притеснявайте да задавате въпроси на лекуващия Ви акушер-гинеколог.

ЗАБАВЛЯВАЙТЕ СЕ

В монотонното ежедневие между работата, вкъщи и ин витро клиниката, отделете време за нещо, което ще зарадва Вас и партньора Ви. Това, че правите нещо забавно, не означава, че не сте отдадени достатъчно на каузата си.

ПРАВЕТЕ ЛЮБОВ, А НЕ БЕБЕТА

Няма нищо романтично в секса „по график“. Не забравяйте, че стресът е сред най-големите врагове на забременяването (естествено или ин витро). Правете го за удоволствие, а резултатите все някога ще се появят.

Във всяка връзка има възходи и спадове. Важното е да се фокусирате върху положителната страна на ситуацията. А именно – обичате се толкова много, че искате да имате дете.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK