• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
COVID И ВРЕМЕТО ЗА ИН ВИТРО

COVID И ВРЕМЕТО ЗА ИН ВИТРО

Двойките, страдащи от инфертилитет, са изложени ежедневно на тревоги, несигурности, чувство на безпомощност и страхове за бъдещето, а сега в допълнение на всичко това е пандемията COVID-19. Във време, когато правилата се променят постоянно, създаването на семейство може да звучи страшно, но всъщност далеч не е невъзможно.

ВРЕМЕ ЛИ Е ЗА ИН ВИТРО?

COVID-19 със сигурност отне много от радостите ни – пътувания, концерти, дори до скоро и ходенето на ресторант. Същевременно обаче ни се даде повече време с близките ни и се научихме да ценим здравето си.

При някои пациентки ин витро процедурите (или други форми на асистирана репродукция) не търпят отлагане. Такива са жените, на които предстои онкологично лечение и желаят да замразят свои яйцеклетки, както и тези с риск от преждевременно изчерпан яйчников резерв.

Ако не попадате в тези категории, най-подходящият момент за начало на ин витро цикъла Ви зависи изцяло от Вас! Най-важното в случая е Вие да се чувствате добре – както физически, така и емоционално.

Предвид сложната епидемиологична обстановка с COVID-19 в България и останалите европейски страни, Клиника Ню Лайф  продължава да работи и да се грижи за вашето здраве и това на своя екип с повишено внимание към безопасността, спазвайки всички изисквания на Министерство на Здравеопазването.

КОРОНАВИРУС И БРЕМЕННОСТ – КАКВО ЗНАЕМ ДОСЕГА

Според наблюдения на The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG):

  1. Бременните жени не са по-податливи на зараза от останалите. Протичането на инфекцията с коронавирус не е по-тежко при бременни жени. Мнозинството изпитват леки до средно тежки симптоми.
  2. Въпреки че вирусът е нов и тепърва бива изучаван, няма данни инфекцията с коронавирус да увеличава риска от спонтанен аборт, както и от други усложнения по време на бременност.
  3. Макар и рядко, заразяването на плода от майката е възможно, но няма данни това да води до увреждания.

Имайте предвид, че информацията относно този вирус е много динамична. Ако планирате забременяване, независимо дали естествено или чрез асистирани репродуктивни техники, не се колебайте да се свържете с Вашия акушер-гинеколог. Той ще Ви даде най-актуалната и изчерпателна информация относно бременността по време на пандемия.

ПРЕЖДЕВРЕМЕННО ИЗЧЕРПАН ЯЙЧНИКОВ РЕЗЕРВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK