• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
МОРЕТО И МОЯТА БРЕМЕННОСТ

МОРЕТО И МОЯТА БРЕМЕННОСТ

Всяка бременна жена се е сблъсквала с какви ли не съвети: не яж това, не прави онова и така до безкрай. Със сигурност някоя добронамерена съседка Ви е (или ще Ви) предупредила, че кракът Ви не трябва да стъпва в морето поне докато детето не стане на 3 години.

В действителност, едва ли ще Ви се наложи да се лишите от топлия пясък и морските вълни, стига заниманията Ви да са съобразени с Вашето състояние.

НАЙ-ВАЖНОТО МНЕНИЕ

Преди да резервирате така мечтаната почивка, задължително обсъдете плановете си с Вашия акушер-гинеколог. Той е този, който ще прецени дали е безопасно да пътувате в конкретния етап от бременността Ви. Ако всичко се развива по план и не сте твърде близо до термин, очаквайте да получите зелена светлина.

СЪВЕТИ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА МОРЕТО

  1. Изберете подходяща локация. Дори и бременността Ви да протича нормално, желателно е да летувате сравнително близо до голям град с болница. Не целим да Ви плашим, просто за всеки случай.
  2. Заложете на по-лежерна почивка. Вместо сърфинг или гмуркане, препоръчваме плуване и разходки по плажа. Можете да включите лека йога или водна гимнастика. Водата е особено полезна за ставите, успокоява болките и ще Ви предпази от прегряване.
  3. Пазете се от слънцето. Ако имате хиперпигментации (мелазма), ултравиолетовите лъчи могат да я обострят.Използвайте слънцезащитни средства с фактор поне 30 и стойте на сянка. Почивайте си на хлад в следобедните часове и обилно хидратирайте кожата си след плаж.
  4. Пийте много течности, за предпочитане вода. Соковете и подсладените напитки съдържат изобилие от „скрити калории“, затова не са за предпочитане. Носете си на плажа добре измити плодове и зеленчуци, ядки, пакетирани храни. Ако седнете на ресторант, следете стриктно за спазването на хигиенните правила.
БОНУС СЪВЕТ

Гордейте се с тялото си! Не сте твърде дебела и коремът Ви не е твърде голям, за да се покажете по бански. Новият живот, който расте у Вас, може да Ви направи единствено по-красива!

СЛЪНЦЕ И БРЕМЕННОСТ

 

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK