• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
МОГА ЛИ ДА ПЪТУВАМ СЛЕД ЕМБРИОТРАНСФЕР?

МОГА ЛИ ДА ПЪТУВАМ СЛЕД ЕМБРИОТРАНСФЕР?

КАКВО МОГА ДА ПРАВЯ СЛЕД ЕМБРИОТРАНСФЕР?

Лятото наближава и много от нас започват да си правят планове за почивка. Как обаче стоят нещата за дамите, на които им предстои ембриотрансфер? В тази статия ще разгледаме този въпрос и ще предоставим някои идеи, които да ви помогнат да вземете информирано решение.

Ембриотрансферът е процедура, при която с помощта на тънък катетър акушер-гинекологът депозира ембрионите в маточната кухина.

След ембриотрансфер можете да се върнете към нормалния си начин на живот. Не се налага да лежите по цял ден (ако не искате), но е изключително важно да отделяте достатъчно време за почивка. Избягвайте тежките тренировки, стресовите ситуации, както и прегряването (плаж, сауна, вана и т.н.).

И ВСЕ ПАК МОГА ЛИ ДА ПЪТУВАМ?

В общи линии, повечето медицински специалисти препоръчват да се избягват дълги пътувания веднага след ембриотрансфер. Първите 24 часа след процедурата са решаващи за имплантацията на ембриона, поради което важно стресът да бъде сведен до минимум.

Въпреки това, кратките пътувания или умерено натоварващи дейности, които не включват прекомерно физическо изтощаване, обикновено се считат за безопасни.

Препоръчително е да слушате тялото си и да вземете необходимите предпазни мерки, като избягвате вдигане на тежки предмети, интензивни упражнения или всичко, което може да доведе до ненужно напрежение върху тялото Ви.

По време на почивката си не забравяйте да се храните пълноценно и да приемате достатъчно количество течности в летните горещини. Избягвайте къпането в басейни поради опасност от инфекции.

Разбира се, преди да резервирате пътуването си, е удачно да обсъдите намеренията  си с лекуващия Ви специалист по репродуктивно здраве. Той ще Ви даде най-точния съвет предвид здравословното Ви състояние.

КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ЕМБРИОТРАНСФЕРА

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK