• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА ПОВИША ШАНСОВЕТЕ СИ ЗА УСПЕХ ПРИ IVF?

КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ, ЗА ДА ПОВИША ШАНСОВЕТЕ СИ ЗА УСПЕХ ПРИ IVF?

Степента на успех на IVF (ин витро оплождане) може да варира в зависимост от различни фактори, включително възрастта на жената, причината за безплодието, качеството на яйцеклетките и сперматозоидите, броя на трансферираните ембриони и опитa на избрания от Вас център за репродуктивно здраве.

Като цяло процентът на успех е по-висок при по-младите жени и намалява с възрастта. Според Американското дружество за репродуктивна медицина (ASRM), успеваемостта на ин витро оплождане  при трансфер на пресни ембриони за жени под 35 години обикновено е около 40-50% на цикъл, докато при жени над 40 години успеваемостта е по-ниска, варираща от 10-20% на цикъл. Въпреки това, тези проценти могат да варират в зависимост от индивидуалните обстоятелства.

КАК МОГА ДА ПОВИША ШАНСОВЕТЕ СИ ЗА УСПЕХ?

1.Изберете реномиран център по репродуктивно здраве: Потърсете клиники, които са специализирани в АРТ (асистирани репродуктивни техники) и имат опитни специалисти по репродуктивно здраве.

2.Направете положителни промени в начина на живот, за да оптимизирате плодовитостта. Това включва поддържане на здравословно тегло, редовни тренировки, отказване на цигарите, намаляване на консумацията на алкохол и управление на стреса. Ако страдате от хронично заболяване като артериална хипертония или диабет, е важно то да бъде добре контролирано.

3.Стриктно спазвайте предписаните лекарства и протоколи за лечение, предоставени от вашия специалист по репродуктивно здраве. Това може да включва приемане на различни медикаменти през устата, поставяне на инжекции или прегледи в избрания от Вас център.

4.Помислете за предимплантационна генетична диагностика (PGD): тя може да помогне за идентифициране на хромозомно нормални ембриони, което би увеличило шансовете за успешно имплантиране, намаляйки риска от спонтанен аборт.

5.Психологическа подкрепа: IVF може да бъде емоционално предизвикателство. Търсенето на консултация или присъединяването към групи за подкрепа може да намали стреса и да подобри общото благосъстояние по време на процеса.

6.Бъдете информирани и задавайте въпроси: Обучете се за процеса на ин витро оплождането, потенциалните рискове и нивата на успех. Задавайте въпроси и общувайте открито с вашия специалист по репродуктивно здраве, за да сте сигурни, че разбирате плана за лечение и имате реалистични очаквания.

Ако сте претърпели неуспешна ин витро процедура, не забравяйте, че това не е равно на провал. Важно е да се консултирате с квалифициран специалист в областта, който може да предостави персонализиран съвет въз основа на вашата конкретна ситуация.

НА 40 ГОДИНИ СЪМ. ТВЪРДЕ ВЪЗРАСТНА ЛИ СЪМ ЗА БЕБЕ?

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK