• Български
  • English
  • Deutsch
  • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006

КЪРМЕНЕ – ЗАЩО Е ВАЖНО КАКТО ЗА БЕБЕТО, ТАКА И ЗА МАЙКАТА?

Защо е важно како за бебето, така и за майката?

Скъпи приятели, кърменето е една изключително актуална тема, колко то е полезно не само за бебето, но и за майката.

  1. Подсилва имунитета. Бебетата се раждат изключително уязвими към инфекции. Ето защо коластрата (първото мляко, което млечните жлези произвеждат) е най-богата на антитела, които предпазват от инфекции и развитие на алергии. Кърмата за разлика от многобройните формули за захранване на бебета, променя състава си в зависимост от нуждите на бебе. Така например коластрата е по-богата на протеини и по-бедна на захари от кърмата, която започвате да произвеждате 3-4 дни след раждането. Тази кърма от своя страна е по-калорична и е по-голямо количество, което съответства на нарасналите калорийни нужди на бебето.

2.Предпазва от хронични заболявания. Съществува връзка между приема на кърма и вероятността за развитие на болести като диабет, хипертония и болест на Крон след години.

3.Регулира теглото и на двама ви! Бебетата сучат докато се заситят. Това им създава навик да не преяждат. Майката пък губи до 500 допълнителни калории на ден заради кърменето.

4.По-бързо възстановяване. При кърмене се отделя хормонът окситоцин, който намалява кървенето след раждане и подпомага по-бързото връщане на матката към нормалния и размер. Окситоцинът , наричан още „хормонът на любовта“ помага за изграждане на силна връзка между майката и бебето.

Кърменето е здраве! Наслаждавайте му се заедно с вашето бебче!

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK