• Български
 • English
 • Deutsch
 • Русский
   032 693 693
БЕЗПЛАТЕН ТЕЛ.: 0 800 13 006
РОДНИНСКА ВРЪЗКА И ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ

РОДНИНСКА ВРЪЗКА И ДОНОРСКИ ЯЙЦЕКЛЕТКИ

В някои случаи донорските яйцеклетки се оказват единствения начин за една двойка да има дете. Такъв е случеят при жени с изчерпан яйчников резерв.  В някои случаи при жени със слаб яйчников отговор на контролирана овариална хиперстимулация (така наречените low responders) също се налага процедура с донорски яйцеклетки. Според Наредба 28 за Дейностите по Асистирана Репродукция донорството на яйцеклетки “може да бъде от анонимни дарители или от родствени дарители (сестра, братовчедка)”.

Донорски програми с яйцеклетки от анонимни дарители се предлагат от различни центрове за асистирана репродукция  на територията на България. Донорската програма за яйцеклетки на Ню Лайф СМЦГ е отворена за всички двойки, които отговарят на медицинските индикации за този вид процедура. Нашата програма Ви дава възможност да изберете подходящия за вас донор от списък с донори. Списъкът включва информация като физически белези (като ръст, тегло, естествен цвят на косата и др.), хобита, интереси и професия.

7 най-често задавани въпроса за Донорската Програма за Яйцеклетки на Ню Лайф.”

Донорски яйцеклетки от родствен дарител

В клиника Ню Лайф се извършват и ин витро процедури с донорски яйцеклетки от родствен дарител (сестра, братовчедка) на жената реципиент. Родственото дарителство на яйцеклетки има своите предимства. Затова то е сред обсъжданите варианти при жени, които имат сестра или братовчедка, отговаряща на изискванията. Според Наредба 28 основните изисквания са донорът на яйцеклетки при родствено даряване да:

 1. „ е на възраст от 18 до 38 години и да не е поставен под запрещение.“
 2. „има поне едно живородено дете.“
 3. „до 3 месеца преди процедурата по даряване тестуване с негативен резултат от серумна или плазмена проба за:

а) HIV (Anti-HIV-1,2);

б) хепатит B (HBsAg и Anti-HBc);

в) хепатит С (Anti-NCV-Ab);

г) сифилис.

Едно от предимствата на донорските яйцеклетки от родствен дарител е, че по този начин детето ще бъде генетично свързано с майка си. От друга страна, безспорно предимство на яйцеклтеките от анонимен дарител е, че донорите са до 34 годишна възраст, като повечето от тях са много млади.Това неминуемо се отразява на качеството на яйцеклетките.

Ин витро процедура с донорски яйцеклетки се извършва след консултация и изрична препоръка от лекуващия специалист по лечение на безплодие. Ако се колебаете дали роднинското или анонимното донорство на яйцеклетки е по-подходящо за вас, можете да обсъдите подробно предимствата и недостатъците на двата варианта с вашия лекуващ лекар.

  1. В. Пенчев Отговори →

   Здравейте, според законодателството на Република България, може да яйцеклетки за вас да дари само сестра или братовчедка. Между майка и дъщеря не е разрешено.
   Благодарим за запитването

 1. Елена Отговори →

  Изисква ли се, да има правено ин витро във вашата клиника .? И чака ли се след записване за донорство ?

  1. В. Пенчев Отговори →

   Здравейте, не не нужно да сте правили ин витро процедура в клиниката. След регистрация в донорската програма изчакването е до 3 месеца с идеята през това време да бъдете подготвени и вие и партньора чисто медицински за самата програма. За повече информация винаги можете да се обадите и да зададете допълнителни върпоси.

Вашият коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителни полета *

BACK